Sektmanufaktur Hattemer
Vášeň mladé vinařky Aniky Hattemer-Müller pro delikátní šumivá vína vyústila v malého, ale kvalitního výrobce šumivých vín šampaňskou, tedy tradiční metodou kvašení v lahvi. V roce 2016 vytvořila značku Sektmanufaktur HATTEMER v Gau-Algesheim, Rheinhessen. S podporou svých rodičů z vinařství Nikolaushof, ale především svého manžela Johannese Müller, má Anika veškerou svobodu pro výrobu šumivých vín, která ukazují svůj původ.
Značky
Hattemer PINOT BLANC Sekt brut 2020 je klasický sekt vyrobený tradičním kvašením v lahvi po dobu 36 měsíců. Po těchto třech letech na jemných kvasinkách je kyselinka, plnost a...
Hattemer CHARDONNAY sekt brut 2021 je šumivé víno vyrobené klasickou metodou kvašením v lahvi po dobu 36 měsíců. Dynamická rovnováha mezi svěžestí a plností s velmi jemným,...
Hattemer BLANC de BLANC brut natur 2019 je sekt, který ukazuje krásu skvěle provedených vín šampaňskou metodou. Zrání v lahvi na jemných kvasinkách po dobu 48 měsíců dalo tomuto...
Mladá vinařka klade velký důraz na ruční práci na vinici, především odstraňováním listů z hroznových zón révy, pečlivá selekce hroznů ještě před ruční sklizní. Hrozny se pak sklízí výhradně ručně do malých bedýnek, tak aby se nepomačkaly a nezačaly oxidovat. Některá základní vína pro budoucí jedinečné sekty spontánně kvasí v dřevěných sudech. V době druhotné fermentace v lahvi klade Anika důraz opět na ruční práci, tedy setřásání a otáčení lahví budoucích sektů. Na zrání se nespěchá, vše chce svůj čas. A tak sekty zrají po dobu od 36 měsíců až po 60 měsíců.
Základem pro tyto unikátní sekty jsou samozřejmě skvělé vinice. Vápenitá a opuková půda vinice Goldberg produkuje šťavnatý, elegantní, minerální Pinot Blanc. Pro jedinečné, elegantní a strukturované Chardonnay je výborná vinice se skořápkovým vápencem, Johannisberg.