Vína podle sladkosti
Vína se rozdělují podle různých parametrů. Jedním z nich je obsah přírodního cukru ve víně, tzv. zbytkový cukr. Tato hodnota je udávána ve gramech na litr vína a rozděluje nám vína do čtyř základních skupin.
- Suchá vína - do 4 g cukru v litru (za určitých podmínek do 9 g v litru)
- Polosuchá vína - do 12 g cukru v litru vína
- Polosladká vína - do 45 g cukru v litu vína
- Sladká vína - nad 45 g g cukru v litru vína
Značky
Toto růžové víno z odrůd Merlot a Pinot Noir se prezentuje plnější růžovou barvou.
Příjemné, lehké Rosé z odrůdy Zweigeltrebe s jemnou ovocností jahod a malin. Vhodné jako aperitiv, nebo jen tak pro radost.
Wagentristl WELSCHRIESLING je svěží bílé víno s vůní zelených jablek, limetky a lučních květin. Lehké a zábavné víno pro potěšení ze svěžesti.
Suchý Ryzlink rýnský v oblíbené litrové lahvi v bio kvalitě, základní víno vinařství které vás mile překvapí.
Naprostý "Bestseller" vinařství. Okolí města Krems je tvořeno terasami s ideálním prostředím pro odrůdu Veltlínské zelené. Místní klima vytváří svěží, pikantní a kořenitá vína,...
Polz ROSÉ Frizzante s velmi jemným perlením, vůně jahod a rebarbory. Skvěle balancovaná sladkost a kyselinka.
Schmitges Riesling Alkoholfrei je skutečně víno bez alkoholu, které ale opravdu chutná jako skutečné víno. Máte chuť na skleničku dobrého vína k obědu, ale musíte pak řídit?
Wagentristl ZWEIGELT patří mezi nejoblíbenější odrůdu červených vín v Rakousku. Zweltrebe od Rudiho Wagentristla je úžasně šťavnaté červené víno plné chuti zralých třešní, višní...
Schmitges Rivaner trocken je suché bílé víno z odrůdy Müller Thurgau je svým charakterem přístupné široké veřejnosti, což potvrzuje jeho velká obliba v sousedním Německu. Světle...
Zvláštní postavení v tomto dělení vína mají německá vína s označením Feinherb. Jedná se o vína mírně sladká se zbytkovým cukrem na hranici polosuché až polosladké. Neexistuje přesně stanovená hranice kolik zbytkového cukru může takové víno mít. Nejčastěji se jedná o vína z Ryzlinku rýnského, kde většinou výraznější kyselinka zaručuje harmonii s vyšším zbytkovým cukrem. toto označení se nejčastěji používá v oblastech Rheingau, Mittelrhein, Mosel, Pfaz a Rheinhessen. Dalo by se říct, že toto označení nahrazuje dříve používané označení Kabinett.